Etüt ve Ek Dersler

5. sınıflarda her hafta okul saatleri içinde açık etüt sistemi uygulanmaktadır. Ders programında haftada 1 saat açık etüt yer almaktadır. Ölçme değerlendirmenin yaptığı sınavların raporlarına göre öğrenciler ihtiyacı olan dersin etüdüne yönlendirilir. 6 ve 7. sınıflarda okul saatleri sonrasında öğrencinin ihtiyacı olduğu derslerden çıkış etüdü yapılır. 

8. sınıflarda perşembe ve cuma günleri okul saatleri içerisinde açık etüt; pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri öğrenci ihtiyacına göre çıkış etüdü uygulanır. 8. sınıflarda MEB ders saatlerine ek olarak etüt saatleri ile ders saatleri artırılır.

 

 

Ödev Anlayışımız

BİREYDE TÜM GRUPLARDA SENKRON ÖDEV SİSTEMİ(SÖS) UYGULANIR.

SÖS NEDİR?

Sös aynı sınıf düzeyindeki öğrencilere belirli periyotlarla aynı ödevleri vererek kontrollerini de ödev kontrol zümrelerinin yaptığı bir sistemdir. Amaç farklı öğretmenlerin zümrelerin hazırladıkları ödevlerin öğrencilerin çözebilme yetilerinin ölçülmesidir. Ayrıca çocuklara sorumluluk duygusu aşılamak amacımızdır.(SÖS TÜM GRUPLARA UYGULANIR.)

Ödevlerle öğrencinin;

● İşlenecek konulara ait ön bilgi ile derse katılması,

● İşlenen konuları pekiştirmesi,

● Sorumluluk duygusu, görevleri ve ödevleri arasındaki bağın geliştirilmesi,

● Ödevleri-görevlerini planlama aşamasında zamanı kullanabilme alışkanlığının

geliştirilmesi,

● Araştırma ve yaratma süreçlerine katkısı için öğrencilerimize ödev politikamızda

belirlenen kriterlere uygun olarak düzenli ödev verilir.

Ödevlerde Kontrol ve Geri Bildirim

● Ödevin yapılıp yapılmadığı günlük olarak kontrol edilir. İçerik kontrolü öğrencilerle veya öğretmen tarafından uygun zamanda yapılır. Ödev kontrolünde akademik hatalar ve yazım hataları öğrenciyle birlikte düzeltilir.

● Ödevini yapmadan okula gelen öğrenciler ödevlerini mutlaka tamamlarlar.

● Öğrencinin ödev yapma alışkanlığı ile geri bildirim günlük ve/veya haftalık birey web sitesi ödev bilgilendirme ve çizelgesi üzerinden veli tarafından takip edilir.

● Ödev, öğrencinin sorumluluğundadır ancak ödevin aksaması ve bu durumun sürekli tekrarı durumlarında veli bilgilendirilir.

● Öğrencinin ödev devamsızlığı durumunda okul kuralları (bkz. Bireyli Olmanın İlkeleri kitapçığı) prosedürü devreye girer.

● Eğer sorun çözülemezse rehberlik birimi ve aile ile öğrencinin bulunduğu bir toplantı düzenlenir.